Mit indre intuitive udtryk

Gennem næsten hele mit liv har den kreative proces været en vigtig faktor i at udtrykke mig.

Det startede i børnehaven og siden har jeg leget med forskellige udtryk. Med tiden overtog maleriet som det medie, jeg bedst kunne udtrykke mig i. Derfor har jeg gennem mange år deltaget i forskellige kursus- og undervisningsforløb på henholdsvis Haderslev kunstskole, Sønderborg kunstskole og forskellige højskoler og her arbejdet med tegning, akvarel, oliemaling og akryl.

Men først efter et 2 årigt uddannelsesforløb i billed- og gestalt i 2004 - 2006 hos kunstner Baukje Zijlstra tog mit kreative, kunstneriske og intuitive udtryk fart. Her lærte jeg for alvor at slippe "fanden løs" ikke være bange for fejltagelser og bare give den gas. Det var en kunstnerisk og psykologisk læring af de helt store og jeg har siden fulgt hendes kurser gennem flere år.

Kunstner Annemette Højer Nielsen, som er en sand farvemester, har nu også gennem flere år støttet og lært mig meget om farvernes sam- og modspil.

Mit maleri udtrykker meget min sindstilstand og derfor er hvert maleri et glimt af mit indre univers. Til tider føres penslen og lægges collagen legende let - og til andre tider opleves maleprocessen som en indre kamp indeholdende frustrationer, følelsen af ikke-kunnen til eufori. Men det ender med at være balsam for sjæl og legeme.

Link til min præsentation på video:  

https://youtu.be/qjeOui03-G8 

Aktiv deltagelse i: 

>   Åbne døre 6100 i Haderslev 2018, 2019 og 2020

Livet er en finurlig rejse

Mit kreative udtryk kommer fra et sted i mit indre intuitive univers, hvor jeg glemmer tid og sted. Maleriet får sit eget liv og jeg slipper kontrollen og stoler på de input, der måtte dukke op. For mig handler det om tillid og også turde det "grimme" under og i processen. For måske er det lige netop det, vi ikke kan lide, som gør at helheden bliver interessant og smuk på sin egen finurlige måde.

Så mine malerier handler om mennesket, mit liv og livet på godt og ondt - og samtidig i alt det, også at kunne samle det hele til et smukt mosaik. Vores liv, dit liv og mit liv. Så jeg starter historien, men du må selv finde din egen historie.
Træerne i malerierne symboliserer livet. Jeg kalder dem livstræer. De har forskellige former, farver, knaster, huller, skævheder, længder og tykkelser. De er ikke ens - men samlet kan de virke som et hele. De kan stå alene, med hinanden to og to - og også i flok. Ja alt det et menneskeliv kan byde ind med.
Haven er oasen, vores kerneunivers, trygheden, stilheden, nuets kraft og egoets stilhed. En meditativ stilhed med muligheden for at falde til ro, drømme om muligheder, visualisere i vores
indre og meditere for at finde ind til en dyb forankring i os selv. Vi kan også suse igennem haven uden at få øje på de muligheder livet byder os - fortabt i følelsernes univers og med sjælen halsende bagefter.

Livet leves forskelligt på vores rejse fra fødsel til død. Vi vælger selv formen, farven, strukturen og hvordan vi tager det og hvordan vi gør det. Vores livstræ vokser opad og udad, måske knækker det eller får en lille rift, eller mister en gren; men viljen til at vokse og stræbe mod solens kraft er stærk og former os alle som mennesker.

Farver har en stærk, healende indvirkning på vores indre energiunivers og helbred.

Når jeg maler er der perioder, hvor bestemte farver dominerer. Jeg overgiver mig og tvinger
mine tanker til at gå på standby - en indre meditativ - nærmest trancelignende tilstand.
Jeg følger de indre spontane impulser og overraskes ofte selv over slutresultatet.
Jeg lader inspirationen flyde og forsøger at udtrykke det på lærredet.

Jeg bruger mixed media med akrylfarver, papir, serigrafitryk, spray, oliekridt og poscatusser.